De Moed om te  Vertrekken  is een ontdekkingstocht naar de wereld van de Tango. Ruim honderd jaar geleden zochten miljoenen Europeanen hun heil aan de oevers van de Rio de la Plata. Zij gingen het avontuur tegemoet en reisden naar een onbekende bestemming, op zoek naar een beter bestaan. De confrontatie met de aanwezige bevolking en cultuur leverde een nieuwe muziek- en dansvorm op: de Tango.

Zanger  Kees Scholten ontwikkelde een passie voor de Tango en ontdekte dat het meer is dan alleen een dans. Nieuwsgierig geworden naar de bijzondere liederen die hij tegenkwam begon hij zelf vertalingen te maken van deze teksten en dook zo dieper in dit fascinerende genre.

Deze  gezongen vertalingen nemen je mee naar een wereld van havenkroegen, huurkazernes, bordelen en naar de ziel van mensen die de moed hebben om te vertrekken. Liederen over illusie, liefde en frustratie. Vurig en passioneel, maar ook met humor gebracht. Begeleid door Margreet Markerink op piano en aanstormend talent Emmy Storms op viool. Emmy won in 2019 de Grachtenfestival prijs en was in 2020 artist in residence bij ditzelfde festival.

Waar: Café de Zon
Aanvang: 20.00 uur

Kaarten zijn te koop voor 15 euro (inclusief 1 drankje) via: https://www.ticketkantoor.nl/shop/volksoperamoed

Na de voorstelling kan de tango gedanst worden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.