Zonder de mannen en vrouwen van de Bouwploeg zou er in Wijk aan Zee niet zoveel van de grond komen. Acht weken lang de Smaakmarkt op- én weer afbouwen, de tentoonstelling van Ezels & Kwasten inrichten, hout hakken voor in de vuurkorven tijdens de Kerstsamenzang of de Moriaan ombouwen tot dorpsplein voor een groot dorpsfeest? We draaien nergens onze hand voor om. Maar ook achter de schermen is de Bouwploeg vaak in touw. Voor een helpende hand ergens in het dorp, of voor het onderhoud aan de materialen. In de loop van de jaren heeft SaWaZ veel spullen kunnen aanschaffen: marktkramen, podiumdelen, een geluidsinstallatie, elektriciteitskabels, tenten, tafels en banken. Lang stonden de spullen overal verspreid in het dorp, maar sinds een paar jaar hebben we een kleine vrachtwagen én mogen we de ruimte naast de Moriaan gebruiken voor opslag en timmer- en schilderwerk.

Bij de Bouwploeg is iedereen welkom. Of je nu in Wijk aan Zee geboren bent, of hier net bent komen wonen. De Bouwploeg is zelfs een goeie manier om snel nieuwe mensen te leren kennen. Je hoeft ook geen lid te worden, of iets goed te kunnen. Met elkaar kunnen we alles. Jong of oud, familie of vriend, buur of kennis: we steken samen de handen uit de mouwen en hebben het goed met elkaar. Want wat we ook doen, we maken het altijd gezellig.  

Hoe werkt het?
Vind je het leuk om een keertje kennis te komen maken of te komen helpen? Stuur dan een mailtje naar Merei Dekker bouwploegwaz@gmail.com. Ze zet je op de mailinglijst en dan word je voortaan op de hoogte gehouden van alle activiteiten waar de hulp van de bouwploeg nodig is. Ook laten we je dan weten als er een klusdag of een borrel is gepland. Het is altijd vrijwillig, en je bent nooit verplicht om te komen helpen!

Wil je de bouwploeg inschakelen? Ook dan kun je een mailtje sturen naar Merei Dekker bouwploegwaz@gmail.com. Belangrijk is dat de activiteit geen commercieel karakter heeft, en voor en door het dorp wordt georganiseerd.